Tiviproducties - project

Diverse projecten voor Maritiem Museum Rotterdam

Voor het Maritiem Museum Rotterdam maakten wij verschillende soorten filmpjes. Van een promo voor een tentoonstelling, een educatieve film voor schooleducatie, het filmen en monteren van flashmobs tijdens de museumnacht tot een korte documentaire over de geschiedenis van het museum sinds de komst naar de huidige locatie aan de Leuvehaven.

 

Maritiem Museum Rotterdam 25 jaar aan de Leuvehaven

Op zondag 6 november 2011 was het precies 25 jaar geleden dat het Maritiem Museum zijn deuren opende aan de Rotterdamse Leuvehaven. Sinds de vestiging van het Maritiem Museum 'Prins Hendrik' -zoals het toen nog heette- aan de Leuvehaven in 1986, heeft het museum een enorme groei gekend. De collectie is uitgebreid met unieke objecten, er is een nieuwe vleugel aangebouwd, museumschip 'Buffel' is gerenoveerd, de entreehal is vernieuwd en vele tentoonstellingen, evenementen en lezingen over de maritieme wereld stonden op het programma.

Wij maakten een korte documentaire over dit stukje geschiedenis.

 

Promo tentoonstelling 'Echte Piraten'

Piraten kom je overal tegen: in geschiedenisboeken, in Hollywoodfilms en boeken, maar ook in het nieuws. Welke zijn echt en welke zijn verzonnen? Het Maritiem Museum Rotterdam start op 25 maart 2012 met de familietentoonstelling 'Echte piraten' en neemt de bezoeker mee op zoektocht naar de waarheid.

Wij maakten voor deze tentoonstelling de internetpromo.

camera en montage

 

'Echte Piraten' educatieve film voor schoolklassen

Voor het lesprogramma bij de tentoonstelling 'Echte Piraten' maakten wij deze educatieve film met een knipoog.

Scenario is in samenwerking met het Martiem Museum gemaakt, camera en montage is door ons gedaan.