Tiviproducties - project

Documentaire 'Lion Research', Botswana

Op verzoek van Diergaarde Blijdorp en hoofdsponsor Unilever maakten wij een portret van de Nederlandse bioloog Pieter Kat. 

TIVI Producties mocht samen met een Blijdorpmedewerker afreizen naar Botswana, Afrika om het leven en werk van deze bijzondere man vast te leggen!

scenario, camera, montage

 

Lion Research deel 1

In 2004 maakte TIVI Producties op verzoek van Diergaarde Blijdorp en hoofdsponsor Unilever een portret van de Nederlandse bioloog Pieter Kat. Van 1996 tot 2007 leidde hij in de Okavango Delta in Botswana het Lion Research Project in opdracht van de regering. Pieter bracht de leeuwenpopulaties rond de Gomoti-rivier volledig in kaart en deed onderzoek naar FIV, een kattenvariant van HIV. In Groot-Brittannië is Pieter Kat onder meer bekend door de bestseller 'The Lion Children', die geschreven werd door de kinderen van zijn ex-vrouw Kate Nicholls. Tegenwoordig woont Pieter Kat in Spanje. Aan de Costa del Sol doet hij onderzoekswerk voor enkele universiteiten. Daarnaast werkt hij aan een boek over zijn leven in Afrika.

 

Lion Research deel 2

In 2004 maakte TIVI Producties op verzoek van Diergaarde Blijdorp en hoofdsponsor Unilever een portret van de Nederlandse bioloog Pieter Kat. Van 1996 tot 2007 leidde hij in de Okavango Delta in Botswana het Lion Research Project in opdracht van de regering. Pieter bracht de leeuwenpopulaties rond de Gomoti-rivier volledig in kaart en deed onderzoek naar FIV, een kattenvariant van HIV. In Groot-Brittanniƫ is Pieter Kat onder meer bekend door de bestseller 'The Lion Children', die geschreven werd door de kinderen van zijn ex-vrouw Kate Nicholls. Tegenwoordig woont Pieter Kat in Spanje. Aan de Costa del Sol doet hij onderzoekswerk voor enkele universiteiten. Daarnaast werkt hij aan een boek over zijn leven in Afrika.