Tiviproducties - project

Een selectie uit de vele filmpjes voor Blijdorp

Vanaf 1997 zijn wij al actief voor Diergaarde Blijdorp. In de afgelopen vijftien jaar hebben we tal van projecten voor Blijdorp gedaan. Varierend van hele grote (de documentaire 'Iets Grootsch en Buitengewoons' n.a.v. het 150-jarig bestaan, zie elders in dit portfolio) tot kleine montage-opdrachten. Op deze pagina een hele kleine selectie.

 

Bijen en bijeneters

Voor de publieksruimte in de trekvogelvolière van Diergaarde Blijdorp maakten wij dit educatieve filmpje over bijen en bijeneters.

scenario, camera, interviews en montage

 

Boksen in de Rivierahal

TIVI Producties maakte deze korte film in 2007 voor Diergaarde Blijdorp, in het kader van het 150-jarig bestaan van de Rotterdamse Diergaarde. Toen in mei 1940 de stad Rotterdam werd gebombardeerd, verloor de stad daarmee plotsklaps alle grote overdekte evenementenlocaties. Gelukkig lag er midden in de pas geopende Diergaarde Blijdorp een grote hal, die nog geen duidelijke functie had. Legendarisch waren de vele bokswedstrijden, waarbij de hal stampvol zat. Samen met enkele boksveteranen kijken we terug op de gloriedagen van de Rivierahal en van de bokssport.

scenario, interviews, camera en montage

 

Boskap in Kameroen

Filmpje voor expositie over boskap voor Diergaarde Blijdorp, Apenheul en Dierenpark Emmen.

 

montage en gedeelte camerawerk

 

Hot Spots

In 2008 maakte TIVI Producties de educatieve film 'Hot Spots' voor Diergaarde Blijdorp, over de onderwerpen 'warm' en 'koud'. We hadden de beschikking over bijzondere videobeelden waarop je kunt zien welke dieren warm of koud zijn. Presentatrice Loes vertelt ook op welke plekken op de aarde het koud of warm is.

camera en montage

 

Medicijnen aanbieden in de dierentuin

Voor de expositieruimte in de Dierenkliniek in Blijdorp maakten wij in 2011 zeven filmpjes overt het werk van de dierenarts. Dit filmpje gaat over het aanbieden van medicijnen. Bewoners van de dierentuin krijgen af en toe medicijnen of extra voedingsstoffen. Om ervoor te zorgen dat ze die ook daadwerkelijk binnenkrijgen, moet je soms behoorlijk creatief zijn...

scenario, interviews, camera, montage

 

Secties in de dierentuin

Voor de expositieruimte in de Dierenkliniek in Blijdorp maakten wij in 2011 zeven filmpjes overt het werk van de dierenarts. Dit deel gaat over het verrichten van secties bij gestorven dieren.

scenario, camera, interviews en montage

 

Zeepaardjes

In 2008 maakt TIVI Producties voor Diergaarde Blijdorp een educatief filmpje over zeepaardjes. Dierenverzorger Rick van Kesteren vertelt over paring, geboorte en opvoedingsperikelen bij zeepaardjes.

scenario, camera, interviews en montage

 

Bokito

Na de uitbraak van Bokito in 2007 maakten wij in opdracht van Blijdorp een een informatief filmpje over de mediahype rond de uitbraak, de nasleep en de daaruit voortvloeiende aanpassingen aan het gorillaverblijf.

Het filmpje is ondertiteld, omdat het draaide in een publieksruimte in Blijdorp waar het nogal lawaaig was.